Operaatio Ninive – 39 päivää Joonan kanssa

Vahvin ase terrorimia vastaan Moni tuskin tietää, että huikea Raamatun kertomus Joonasta on paitsi jännittävä myös tavattoman ajankohtainen. Koko ihmeellisen tapahtumasarjan juoni on nopeasti kerrottu:

Jumala käskee Joonan mennä Niniveen julistamaan väkivaltaisen ja syntisen kaupungin tuhoutumista.  Joona kieltäytyy, pakenee päinvastaiseen suuntaan, nousee laivaan, joutuu myrskyyn, heitetään mereen, päätyy kalan vatsaan ja oksennetaan rannalle. Jumala antaa hänelle toisen mahdollisuuden. Uusittua käskyä mies ei uskalla uhmata. Hän patikoi Niniveen, julistamaa kaupungin tuhoa ja saa koko kaupungin luopumaan synneistään. Lopuksi Joona suuttuu, kun Jumala ei tuhoakaan syntejään katuvaa pahuuden pesää.

Mitä meille tärkeää ja ajankohtaista voi olla tuollaisessa kertomuksessa? Paljonkin. Ja vieläpä monella tasolla. Veli Andreaksen avaamana kertomus on suoraa ja väkevää puhetta juuri tämän ajan ihmisille.

Niniven kaupungin alueilla vaikuttavat edelleen pahat ja väkivaltaiset voimat. Seudut, missä Joona julisti Jumalan tuomiota, ovat usein esillä uutisissa. Pohjois-Irak, Mosul, ISIS ja Al-Qaida ovat kaikille tuttuja nimiä. Kirjassa puhutaankin paljon kristinuskon ja islamin kohtaamisesta sekä Lähi-idän taistelutantereilla että täällä Euroopassa. Veli Andreas myös kerto parhaan aseemme terroristeja vastaan:

”Me, jotka saarnaamme evankeliumia, olemme kaikkein tehokkaimpia välineitä terrorismin vastaisessa taistelussa maailmassa. Anteeksisaaneet ihmiset ovat nimittäin muuttuneita ihmisiä, eivätkä he räjäyttele toisia ihmisiä” (s.69)

Kirja selittää Raamattua, yhtä Vanhan testamentin kirjaa. Onko kyseessä siis raamatunselitysteos, kommentaari?

On ja ei. Joonan kertomuksen taustat kerrotaan tarkasti. Mukana on paljon tietoa vuosiluvuista, tapahtumapaikoista, olosuhteista ja etäisyyksistä. Silti kyse ei ole kuivasta tietoteoksesta, kaukana siitä. Kerronnassa on vauhtia, huumoria sekä osuvia rinnastuksia meihin ja aikaamme.

Veli Andreas herättelee kristittyjä ottamaan todesta Jumalan Joonalle antaman tehtävän, joka koskee meitä kaikkia ja on yhä voimassa. Kirjan vakuuttavuus ja kyky innostaa lukijaansa perustuu sujuvan tekstin, elämältä maistuvien kielikuvien ja vahvan lähetysnäyn lisäksi kirjoittajan persoonaan ja omakohtaisiin kokemuksiin. Hän tietää mistä puhuu, sillä on vienyt evankeliumia mm. Gazaan, muualle Lähi-itään, Afrikkaan ja Kiinaan. Kirjan, jonka Päivä on julkaissut yhteistyössä Open Doors Finland ry:n kanssa, on suomentanut Marja Sevón.

Yhteenveto:

Kirja avaa tuoreella ja myös yllättävällä tavalla Raamatun kertomusta Joonasta, joka heitettiin myrskyssä mereen, joutui ison kalan vatsaan, oksennettiin rannalle ja järjesti kaiken jälkeen menestyksellisen evankeliointikampanjan väkivaltaisessa Ninivessä. Tutusta ja usein pikaisesti sivuutetusta Raamatun kertomuksesta avautuu Veli Andreaksen seurassa huikeita näkymiä islamin ja terroristien kohtaamiseen, Jumalan kutsuun sekä turvallisuushakuisen pullamössökristillisyyden haasteisiin.

Kirjoittanut Reijo Telaranta

Voit ostaa Veli Andreaksen kirjan Operaatio Niinive täältä.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nettikirjakaupan toimitusehdot

Toimitusaika

Toimitamme tilauksesi 2-7 arkipäivän kuluessa. Jos tilauksesi toimitus viivästyy huomattavasti, ilmoitamme siitä Sinulle sähköpostilla.  Ennakkotilaustuotteet pyritään toimittamaan asiakkaalle julkaisupäiväksi.  Tilaustuotteilla on pidempi toimitusaika ja nämä tiedot löytyvät tuotetietojen yhteydestä. Jos tuotteen yhteydessä on kerrottu, että tuotetta ei löydy varastosta, on toimitusaika ennalta määrittelemätön.

Toimitustavat

Toimitustapana on kirje tai postin toimipisteistä ja pakettiautomaateista noudettava paketti. Ostaja saa ostoksestaan vahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Vahvistus on samalla kuitti. 

Toimitusmaksu

Ostoksien toimitusmaksu vaihtelee ostettavien tuotteiden määrän ja koon mukaan sekä toimitustavan mukaan. Tilauskohtainen toimitusmaksu näytetään palvelussa ennen maksun suorittamista.  Pyrimme toimittamaan kaikki tilauksessa olevat tuotteet samalla kertaa. Mikäli joudumme toimittamaan tilatut tuotteet useammassa lähetyksessä, siitä ei koidu asiakkaalle ylimääräisiä kuluja.

Tilauksen maksaminen

Maksutapoina käyvät yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Laskutusmahdollisuus koskee vain sopimusasiakkaita, kuten seurakuntia, yhteisöjä ja yrityksiä. Pidätämme itsellämme oikeuden olla toimittamatta tilattuja tuotteita, jos ne on loppuunmyyty. Mikäli tilaajana on alle 18-vuotias, tulee hänen saada tilaukselleen huoltajan suostumus. Toimitamme tilaukset ainoastaan Suomeen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj  (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj,
y-tunnus: 2122839-7
Innova 2 Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oy yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Kampanjakoodit ja lahjakortit

Kampanjakoodeja ja lahjakortteja käytettäessä asiakkaan tulee huomioida, että yhtä koodia voidaan käyttää vain kerran, koko lahjakortin summa on käytettävä kerralla eikä lahjakortista mahdollisesti ylijäänyttä rahaa myöskään palauteta asiakkaalle. Lahjakorttikoodia ei voida myöskään käyttää postikulujen maksamiseen, ainoastaan tuotteiden maksamiseen.

Asiakasrekisteri

Säilytämme kaikki asiakastiedot turvallisesti emmekä luovuta niitä kolmansille osapuolille. Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointitarkoituksiin henkilörekisterilain puitteissa.

Palautusoikeus

Kuluttajalla on 14 päivän palautusoikeus postipaketin noutohetkestä alkaen (mukaan lukien viikonloput ja pyhäpäivät, pois lukien noutopäivä). Tuote on palautettava tai vaihdettava viimeistään 14. päivää seuraavana arkipäivänä. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, esimerkiksi muovistaan avattua CD/DVD/tietokoneohjelmaa ei voi palauttaa. Noutohetkeksi katsotaan se päivä, jolloin tilaus on toimitettu kuluttajalle kotiin tai noudettu postin noutopisteestä/pakettiautomaatista. Asiakkaan velvollisuus on todistaa tämä päivä esimerkiksi kuitin tai postileiman avulla.

Palautuksesta maksetut rahat siirretään takaisin palauttajan erikseen ilmoittamalle pankkitilille.

Tuotteen voit palauttaa maksutta käyttämällä Postista saatavaa ASIAKASPALAUTUS -osoitekorttia. Saat Postista palautuskuitin todisteeksi palautuksestasi. Liitä tuotteen mukaan lähetyslista sekä pankkitilisi numero. Kirjoita palautusosoitteeksi:

Asiakaspalautus:
Nettikirjakauppa.com 
Helsingintie 236
13430  HÄMEENLINNA 
Puh. 040 779 6881
E-mail: asiakaspalvelu(at)nettikirjakauppa.com