John Eldredge: Vuoretkin siirtyvät

John Eldredge, Vuoretkin siirtyvät - Rukous on kumppanuutta Jumalan kanssa, Päivä 2019

”Asiat toimivat tietyllä tavalla”, John Eldredge sanoo painokkaasti vedoten omaan kokemukseensa. Jotkut dieetit ovat tehokkaita, toiset eivät. Jotkut koulut ovat tehokkaita, toiset eivät. Jumala kyllä kuulee kaikki rukoukset, mutta jotkut rukoukset tuntuvat silti toimivan muita paremmin, hän toteaa. Miksi näin on, sen selvittämiseen hän paneutuu tässä mielenkiintoisessa ja hauskasti kirjoitetussa kirjassa juurta jaksaen.

Eldredge muistuttaa lukijoilleen, että me elämme maailmassa, missä hyvä ja paha käyvät alituista taistelua.  Jokainen meistä on osallisena hengellisessä sodankäynnissä, halusipa tai ei. Kirjassa sanotaan, että tällaisella sotatantereella eivät riitä lyhyet ”Jeesus, ole kanssamme tänään” rukoukset. Tarvitaan myös samanlaista periksiantamatonta ja määrätietoista rukoustaistelua, josta Raamattu tarjoaa meille runsaasti esimerkkejä.

Tässä joitain poimintoja Eldredgen keskeisistä ajatuksista: Me emme rukoillessamme ole Jumalan edessä orpoja tai orjia, joiden on vikisten aneltava jotain. Jeesuksen tähden me olemme hänen tyttäriään ja poikiaan. Silti kaiken rukouksen lähtökohta on oman syntisyyden ja Jumalan pyhyyden tiedostaminen. Oma elämä on siksi jätettävä kokonaan Jumalan haltuun ja valtaan.

Rukous on kumppanuutta Jumalan kanssa. Toimimme yhdessä Jumalan kanssa hänen valtakuntansa murtautumisesksi esiin. Tehokas rukous on usein kuin suuren puun kaatamista: se vaatii toistuvia iskuja. Jumala palaa halusta saada puhua meille. Rukous on ryhtymistä läheiseen keskusteluyhteyteen Jumalan kanssa, ei puheen pitämistä hänelle. Jeesuksen lauma elää vaarallisessa maailmassa, missä on rosvoja, susia, valepaimenia, varkaita ja monenlaisia uhkia. Siksi jokaisen lampaan on opeteltava kuuntelemaan Hyvän Paimenensa ääntä.

Kirja tarjoaa runsaasti tuoretta ja Raamattuun sitoutunutta opetusta rukouksesta. Skaala on laaja. Kirjoittaja käsittelee päivittäiset rukouksemme, kodin siunaamisen, esirukouksen, taistelurukouksen, kuuntelevan rukouksen, Raamatun sanoin rukoilemisen, pyhittäytymisen, sisäisen parantumisen ja sairaan puolesta rukoilemisen sekä paljon muuta.

Raamatusta poimittujen esimerkkien ja tekstien lisäksi Eldredge kertoo paljon omista kokemuksistaan ja rukousvastauksistaan. Mukana on myös hänen käyttämiään rukouksia. Niiden joukossa on varsin mittavia ja suurta rukouskestävyyttä vaativia tekstejä. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole niiden opetteleminen ulkoa. Kirja haluaa vain antaa viitteitä siitä, minkä hän on vaimonsa Tasin kanssa todennut toimivaksi. ”Asioilla kun nyt on tapana toimia tietyllä tavalla.”

Kirja rohkaisee lukijaa tutkimaan ja vahvistamaan omaa rukouselämäänsä. Kirjoittaja haastaa meitä nostamaan rukouksen siihen keskeiseen asemaan, mikä sillä Raamatussa on. Innostavalla tavalla kirjoitetun kirjan on suomentanut Marja Sevón. Aiemmin John Eldredgen kirjoista on Suomessa julkaistu Kertomus vailla vertaa (2009), Valloittava salaisuus (2009) sekä Sodassa ja rakkaudessa (2011). Kahdesta ensin mainitusta löytyvät arvioinnit kirjablogistani.

Yhteenveto

”Asiat toimivat tietyllä tavalla”, John Eldredge sanoo painokkaasti omaan kokemukseensa vedoten. Jumala kyllä kuulee kaikki rukoukset, mutta jotkut rukoukset tuntuvat silti olevan muita tuloksellisempia, hän toteaa. Me elämme maailmassa, missä hyvä ja paha käyvät alituista taistelua.  Tällaisella sotatantereella eivät riitä lyhyet ”Jeesus, ole kanssamme tänään” rukoukset. Tarvitaan myös samanlaista periksiantamatonta ja määrätietoista rukoustaistelua, josta Raamattu tarjoaa meille runsaasti esimerkkejä.

Kirjoittanut: Reijo Telaranta

Voit ostaa John Eldredgen kirjan Vuoretkin siirtyvät täältä.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nettikirjakaupan toimitusehdot

Toimitusaika

Toimitamme tilauksesi 2-7 arkipäivän kuluessa. Jos tilauksesi toimitus viivästyy huomattavasti, ilmoitamme siitä Sinulle sähköpostilla.  Ennakkotilaustuotteet pyritään toimittamaan asiakkaalle julkaisupäiväksi.  Tilaustuotteilla on pidempi toimitusaika ja nämä tiedot löytyvät tuotetietojen yhteydestä. Jos tuotteen yhteydessä on kerrottu, että tuotetta ei löydy varastosta, on toimitusaika ennalta määrittelemätön.

Toimitustavat

Toimitustapana on kirje tai postin toimipisteistä ja pakettiautomaateista noudettava paketti. Ostaja saa ostoksestaan vahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Vahvistus on samalla kuitti. 

Toimitusmaksu

Ostoksien toimitusmaksu vaihtelee ostettavien tuotteiden määrän ja koon mukaan sekä toimitustavan mukaan. Tilauskohtainen toimitusmaksu näytetään palvelussa ennen maksun suorittamista.  Pyrimme toimittamaan kaikki tilauksessa olevat tuotteet samalla kertaa. Mikäli joudumme toimittamaan tilatut tuotteet useammassa lähetyksessä, siitä ei koidu asiakkaalle ylimääräisiä kuluja.

Tilauksen maksaminen

Maksutapoina käyvät yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Laskutusmahdollisuus koskee vain sopimusasiakkaita, kuten seurakuntia, yhteisöjä ja yrityksiä. Pidätämme itsellämme oikeuden olla toimittamatta tilattuja tuotteita, jos ne on loppuunmyyty. Mikäli tilaajana on alle 18-vuotias, tulee hänen saada tilaukselleen huoltajan suostumus. Toimitamme tilaukset ainoastaan Suomeen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj  (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj,
y-tunnus: 2122839-7
Innova 2 Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oy yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Kampanjakoodit ja lahjakortit

Kampanjakoodeja ja lahjakortteja käytettäessä asiakkaan tulee huomioida, että yhtä koodia voidaan käyttää vain kerran, koko lahjakortin summa on käytettävä kerralla eikä lahjakortista mahdollisesti ylijäänyttä rahaa myöskään palauteta asiakkaalle. Lahjakorttikoodia ei voida myöskään käyttää postikulujen maksamiseen, ainoastaan tuotteiden maksamiseen.

Asiakasrekisteri

Säilytämme kaikki asiakastiedot turvallisesti emmekä luovuta niitä kolmansille osapuolille. Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointitarkoituksiin henkilörekisterilain puitteissa.

Palautusoikeus

Kuluttajalla on 14 päivän palautusoikeus postipaketin noutohetkestä alkaen (mukaan lukien viikonloput ja pyhäpäivät, pois lukien noutopäivä). Tuote on palautettava tai vaihdettava viimeistään 14. päivää seuraavana arkipäivänä. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, esimerkiksi muovistaan avattua CD/DVD/tietokoneohjelmaa ei voi palauttaa. Noutohetkeksi katsotaan se päivä, jolloin tilaus on toimitettu kuluttajalle kotiin tai noudettu postin noutopisteestä/pakettiautomaatista. Asiakkaan velvollisuus on todistaa tämä päivä esimerkiksi kuitin tai postileiman avulla.

Palautuksesta maksetut rahat siirretään takaisin palauttajan erikseen ilmoittamalle pankkitilille.

Tuotteen voit palauttaa maksutta käyttämällä Postista saatavaa ASIAKASPALAUTUS -osoitekorttia. Saat Postista palautuskuitin todisteeksi palautuksestasi. Liitä tuotteen mukaan lähetyslista sekä pankkitilisi numero. Kirjoita palautusosoitteeksi:

Asiakaspalautus:
Nettikirjakauppa.com 
Helsingintie 236
13430  HÄMEENLINNA 
Puh. 040 779 6881
E-mail: asiakaspalvelu(at)nettikirjakauppa.com