Kahden maailman musiikkia

– Olen saanut elää aika hyvän elämän, hymyilee Hillel Tokazier, muusikko ja säveltäjä, jonka monipuolisesta musiikista suomalaiset ovat saaneet nauttia jo vuosikymmeniä.

Taiteilijan katseesta paistava rauha ja ilo eivät kuitenkaan merkitse sitä, että elämä olisi aina ollut helppoa. On ollut oman ammatillisen uran etsintää, haasteita ihmissuhteissa, terveydellisiä ongelmia ja hengellistä kyselyä.

– Meidän suvussamme ja perheessämme musiikki on aina ollut osa sekä arkea että juhlaa. Sain isältä huuliharpun, kun olin nelivuotias, taiteilija virnistää.

– Kun olin kymmenvuotias, perheeseen hankittiin piano. Siitä alkoi kova harjoittelu, ja onnekseni sain esiintyä usein koulun tilaisuuksissa. Siitä lähtien musiikki on ollut osa elämääni ja myös voimanlähde vaikeina aikoina.

Kyselijöiden piirissä

Juutalaisen Hillel Tokazierin elämän tärkeä käännekohta oli 1980-luvun alussa, kun hän alkoi pitkähkön tauon jälkeen käydä uudelleen Helsingin synagogassa. Hengellinen etsintä oli käynnistynyt avioeron jälkeen.

Tuolloin Tokazieria pyydettiin soittajaksi Mainostelevision hengelliseen ohjelmaan Kuule, sinua rakastetaan. Siinä hän soitti ensimmäistä kertaa suomalaista hengellistä musiikkia julkisesti.

– Aloin tutustua kotimaisten hengellisten laulujen maailmaan. Sain sitä kautta vuosien varrella myös paljon uusia, uskovia ystäviä, samoin uusia työtilaisuuksia, Tokazier muistelee.

Etsintä jatkui syvemmälle hengellisten asioiden pariin, ja uskovien ystävien tuki ja keskusteluapu olivat siinä ratkaisevan tärkeitä.

Raamatusta Tokazier löysi juutalaisen Jeesuksen ja pystyi hyvin omaksumaan ystävänsä Seppo Kankaan näkemyksen: "Kristinusko ei oikeastaan ole erillinen uskonto vaan jatkumoa juutalaisuudelle."

Tokazier on käynyt nyt yli kolmekymmentä vuotta Kankaan vuonna 1985 perustamassa Tuomas-piirissä, jossa voi puhua kaikesta mahdollisesta ja myös kysellä rehellisesti.

Pianomies Hillel Tokazier

Monipuolinen muusikko Hillel Tokazier on vuosien varrella esittänyt poppia, rockia, jazzia, klezmeriä ja suomalaista hengellistä musiikkia. Viimeisin etappi uralla on uutuuslevy Virsimaisemani, jossa vanhat tutut virret ovat saaneet uudenlaisen raikkaan tulkinnan.

Äänite julkistettiin 8. toukokuuta Helsingissä Laulumiehet-ravintolassa, joka oli ääriään myöten täynnä taiteilijan ystäviä ja tuttuja. Samalla julkistettiin Sinikka Klemettilän kirjoittamat muistelmat nimeltä Pianomies Hillel Tokazier.

Tokazier esiintyi tilaisuudessa yhdessä saksofonisti, huilisti "Junnu" Aaltosen kanssa sekä esitti vaikuttavan läpileikkauksen omasta musiikistaan. Lisäksi kuultiin upeaa keskiaikaista musiikkia, jota esitti Duo Medieval eli Anneliina Tokazier ja Uli Kontu-Korhonen. Tunnelma oli yhtä hilpeä kuin tilaisuuden päähenkilö Hillel Tokazier.

Kirjassaan Tokazier pohdiskelee: Musiikki soi sisälläni, ja iloitsen, kun saan soittaa ihmisille virkistykseksi ja Luojalle kunniaksi.

Entä miltä kirjan kirjoittajasta Sinikka Klemettilästä tuntui sukeltaa toisen ihmisen elämään?

– Opin todella paljon uutta: huomasin työn edetessä, että pelkästään juutalaisuudessa oli asioita, joista en aiemmin ollut juuri tiennyt, kuten perinteiden noudattaminen ja perheen suuri merkitys. Se oli todella mielenkiintoista!

Päivä Osakeyhtiön toimitusjohtaja Merja Pitkänen on uutuuskirjassa erityisen viehättynyt siihen, kuinka Tokazier nauttii elämän pienistä asioista. Hän luki näytteeksi katkelman kirjasta:

Miten me hoidamme omaa sisäistä luontoamme? Näemmekö pienissä päivän tapahtumissa ja kohtaamisissa suurta rakkautta, vai hamuammeko aina vain suurempia elämyksiä? Jos annamme pienten ihmeiden tulla sisimpäämme, löydämme rikkauksia.

Vieressä seisovan taiteilijan poikamainen hymy valaisi koko salin, ja hän nyökkäsi hyväksyvästi. Suurenmoinen elämä koostuu pienistä hetkistä.

Teksti: Mirja Sevón
Kuvat: Markku Pitkänen

Voit ostaa kirjan Pianomies Hillel Tokazier täältä.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nettikirjakaupan toimitusehdot

Toimitusaika

Toimitamme tilauksesi 2-7 arkipäivän kuluessa. Jos tilauksesi toimitus viivästyy huomattavasti, ilmoitamme siitä Sinulle sähköpostilla.  Ennakkotilaustuotteet pyritään toimittamaan asiakkaalle julkaisupäiväksi.  Tilaustuotteilla on pidempi toimitusaika ja nämä tiedot löytyvät tuotetietojen yhteydestä. Jos tuotteen yhteydessä on kerrottu, että tuotetta ei löydy varastosta, on toimitusaika ennalta määrittelemätön.

Toimitustavat

Toimitustapana on kirje tai postin toimipisteistä ja pakettiautomaateista noudettava paketti. Ostaja saa ostoksestaan vahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Vahvistus on samalla kuitti. 

Toimitusmaksu

Ostoksien toimitusmaksu vaihtelee ostettavien tuotteiden määrän ja koon mukaan sekä toimitustavan mukaan. Tilauskohtainen toimitusmaksu näytetään palvelussa ennen maksun suorittamista.  Pyrimme toimittamaan kaikki tilauksessa olevat tuotteet samalla kertaa. Mikäli joudumme toimittamaan tilatut tuotteet useammassa lähetyksessä, siitä ei koidu asiakkaalle ylimääräisiä kuluja.

Tilauksen maksaminen

Maksutapoina käyvät yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Laskutusmahdollisuus koskee vain sopimusasiakkaita, kuten seurakuntia, yhteisöjä ja yrityksiä. Pidätämme itsellämme oikeuden olla toimittamatta tilattuja tuotteita, jos ne on loppuunmyyty. Mikäli tilaajana on alle 18-vuotias, tulee hänen saada tilaukselleen huoltajan suostumus. Toimitamme tilaukset ainoastaan Suomeen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj  (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj,
y-tunnus: 2122839-7
Innova 2 Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oy yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Kampanjakoodit ja lahjakortit

Kampanjakoodeja ja lahjakortteja käytettäessä asiakkaan tulee huomioida, että yhtä koodia voidaan käyttää vain kerran, koko lahjakortin summa on käytettävä kerralla eikä lahjakortista mahdollisesti ylijäänyttä rahaa myöskään palauteta asiakkaalle. Lahjakorttikoodia ei voida myöskään käyttää postikulujen maksamiseen, ainoastaan tuotteiden maksamiseen.

Asiakasrekisteri

Säilytämme kaikki asiakastiedot turvallisesti emmekä luovuta niitä kolmansille osapuolille. Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointitarkoituksiin henkilörekisterilain puitteissa.

Palautusoikeus

Kuluttajalla on 14 päivän palautusoikeus postipaketin noutohetkestä alkaen (mukaan lukien viikonloput ja pyhäpäivät, pois lukien noutopäivä). Tuote on palautettava tai vaihdettava viimeistään 14. päivää seuraavana arkipäivänä. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, esimerkiksi muovistaan avattua CD/DVD/tietokoneohjelmaa ei voi palauttaa. Noutohetkeksi katsotaan se päivä, jolloin tilaus on toimitettu kuluttajalle kotiin tai noudettu postin noutopisteestä/pakettiautomaatista. Asiakkaan velvollisuus on todistaa tämä päivä esimerkiksi kuitin tai postileiman avulla.

Palautuksesta maksetut rahat siirretään takaisin palauttajan erikseen ilmoittamalle pankkitilille.

Tuotteen voit palauttaa maksutta käyttämällä Postista saatavaa ASIAKASPALAUTUS -osoitekorttia. Saat Postista palautuskuitin todisteeksi palautuksestasi. Liitä tuotteen mukaan lähetyslista sekä pankkitilisi numero. Kirjoita palautusosoitteeksi:

Asiakaspalautus:
Nettikirjakauppa.com 
Helsingintie 236
13430  HÄMEENLINNA 
Puh. 040 779 6881
E-mail: asiakaspalvelu(at)nettikirjakauppa.com