Messiaan kansa

Mitä ajatella kristityistä ystävistä, jotka ovat alkaneet omaksua yhä enemmän juutalaisia tapoja? Tai miten vastata kristityille, jotka sanovat, että Jeesuksen tultua maailmaan ja seurakunnan synnyttyä Israelilla ei ole enää erityistä asemaa Jumalan suunnitelmissa? Ovatko kristityt korvanneet juutalaiset Messiaan kansana? Onko juutalaisilla ja kristityillä erilaiset taivastiet? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin Graham Turner tarjoaa huolellisesti laaditut vastaukset.

”On ratkaisevan tärkeää, että meillä kristityillä Israelin ystävillä on tuellemme luja teologinen pohja, joka perustuu Uuden testamentin näkemykseen juutalaisuudesta ja kristinuskosta, ei vain Vanhasta testamentista otettuihin jakeisiin.  Meidän on varmistuttava siitä, että ymmärrämme Israelia Jeesuksen ja apostolien opetuksen mukaisesti. … Meidän on myös kyettävä arvostamaan evankelisen opin tuoreita käsityksiä ilman, että hyväksymme uuden muunnelman korvausteologiasta”, Graham Turner kirjoittaa johdannossa.

Kirjassa on yli kolmesataa sivua. Jo mittava sisällysluettelo kertoo, että liikkeelle on lähdetty perusteellisuuteen pyrkien. Ensin käydään läpi Jeesuksen ajan messiaaniset odotukset ja Israelin yllättävän monenkirjava uskonnollinen kenttä. Seuraavaksi syvennytään siihen, miten Jeesus vastasi seuraajilleen ja kyselijöille messiasodotuksiin.

Pyhän Hengen vuodatuksen ja helluntain merkityksen kautta siirrytään tutkimaan Paavalia seurakuntakirjeineen. Tarkastelussa ovat mukana myös Jumalan suunnitelma Messiaan kansalle, Lupaus ylösnousemuksesta, Jumalan suunnitelma Israelille, Luvattu maa ja Päätelmät – messiaaninen teologia. Kirjan lopussa ovat vielä liitteet: Muut apostoliset kirjoitukset ja Korvausteologian ja kristillisen juutalaisvastaisuuden lyhyt historia, Dispensationalismin lyhyt historia, Sionismin lyhyt historia sekä Messiaan kansa Ilmestyskirjassa.

Kuten edellisistä kappaleista voi päätellä, kyse on vankasta tietoteoksesta. Samojen kansien väliin on halutttu koota kaikki oleellinen asiaan liittyvä.  Käytännössä tämän on ollut mahdollista vain laatimalla kirja matriisirakenteella. Sen sijaan, että Raamatun kirjoja käytäisiin läpi joko luku kerrallaan tai jakeita sieltä täältä poimien, kirjassa liikutaan teeman ja sen alateemojen osalta ikään kuin poikittain hakien järjestelmällisesti todisteita ja perusteluja. Lopputulos muistuttaakin enemmän seikkaperäistä poliisitutkintaa kuin perinteistä raamattutuntia. Samalla on löytynyt myös paljon sellaista, mikä avaa Raamatun kirjoja paljon laajemminkin kuin vain Messiaan kansan osalta.

Graham Turner on koulutukseltaan ydinfysiikan tohtori. Hän on englantilainen, joka on asunut puolet elämästään Suomessa myös aktiivisesti seurakunnassa toimien. Aiemmin häneltä on ilmestynyt kirja Messiaan paluu (Päivä 2010). Hän on kirjoittanut Messiaan kansan englanniksi. Suomennoksen on tehnyt Annalena Toivola.

Kirja on juuri niin johdonmukainen ja tarkka kuin mitä ydinfysiikan tohtorilta voi odottaa. Tarkkuus ja huolelliset perustelut eivät kuitenkaan tee kirjasta puisevaa tai vaikeasti luettavaa. Ahkera osallistuminen seurakunnan toimintaan on koulinut kirjoittajaa ihmisten kohtaamiseen ja selkeään esitystapaan.

Yhteenveto:

Mitä ajatella kristityistä ystävistä, jotka ovat alkaneet omaksua yhä enemmän juutalaisia tapoja? Miksi jotkut kristityt viettävät juutalaisia juhlia ja kutsuvat Jeesusta Jeshuaksi? Ketkä kuuluvat Messiaan kansaan? Miten vastata kristityille, jotka sanovat, ettei Israelilla ole enää mitään erityistä asemaa Jumalan suunnitelmissa?  Ovatko kristityt uusi hengellinen Israel, jolle kuuluvat Jumalan lupaukset? Onko juutalaisilla ja kristityillä erilaiset taivastiet? Huolellisesti laadittu kirja antaa näihin ja moniin muihin vastaaviin kysymyksiin hyvin perusteltuja vastauksia.

Kirjoittanut Reijo Telaranta

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nettikirjakaupan toimitusehdot

Toimitusaika

Toimitamme tilauksesi 2-7 arkipäivän kuluessa. Jos tilauksesi toimitus viivästyy huomattavasti, ilmoitamme siitä Sinulle sähköpostilla.  Ennakkotilaustuotteet pyritään toimittamaan asiakkaalle julkaisupäiväksi.  Tilaustuotteilla on pidempi toimitusaika ja nämä tiedot löytyvät tuotetietojen yhteydestä. Jos tuotteen yhteydessä on kerrottu, että tuotetta ei löydy varastosta, on toimitusaika ennalta määrittelemätön.

Toimitustavat

Toimitustapana on kirje tai postin toimipisteistä ja pakettiautomaateista noudettava paketti. Ostaja saa ostoksestaan vahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Vahvistus on samalla kuitti. 

Toimitusmaksu

Ostoksien toimitusmaksu vaihtelee ostettavien tuotteiden määrän ja koon mukaan sekä toimitustavan mukaan. Tilauskohtainen toimitusmaksu näytetään palvelussa ennen maksun suorittamista.  Pyrimme toimittamaan kaikki tilauksessa olevat tuotteet samalla kertaa. Mikäli joudumme toimittamaan tilatut tuotteet useammassa lähetyksessä, siitä ei koidu asiakkaalle ylimääräisiä kuluja.

Tilauksen maksaminen

Maksutapoina käyvät yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Laskutusmahdollisuus koskee vain sopimusasiakkaita, kuten seurakuntia, yhteisöjä ja yrityksiä. Pidätämme itsellämme oikeuden olla toimittamatta tilattuja tuotteita, jos ne on loppuunmyyty. Mikäli tilaajana on alle 18-vuotias, tulee hänen saada tilaukselleen huoltajan suostumus. Toimitamme tilaukset ainoastaan Suomeen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj  (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj,
y-tunnus: 2122839-7
Innova 2 Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oy yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Kampanjakoodit ja lahjakortit

Kampanjakoodeja ja lahjakortteja käytettäessä asiakkaan tulee huomioida, että yhtä koodia voidaan käyttää vain kerran, koko lahjakortin summa on käytettävä kerralla eikä lahjakortista mahdollisesti ylijäänyttä rahaa myöskään palauteta asiakkaalle. Lahjakorttikoodia ei voida myöskään käyttää postikulujen maksamiseen, ainoastaan tuotteiden maksamiseen.

Asiakasrekisteri

Säilytämme kaikki asiakastiedot turvallisesti emmekä luovuta niitä kolmansille osapuolille. Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointitarkoituksiin henkilörekisterilain puitteissa.

Palautusoikeus

Kuluttajalla on 14 päivän palautusoikeus postipaketin noutohetkestä alkaen (mukaan lukien viikonloput ja pyhäpäivät, pois lukien noutopäivä). Tuote on palautettava tai vaihdettava viimeistään 14. päivää seuraavana arkipäivänä. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, esimerkiksi muovistaan avattua CD/DVD/tietokoneohjelmaa ei voi palauttaa. Noutohetkeksi katsotaan se päivä, jolloin tilaus on toimitettu kuluttajalle kotiin tai noudettu postin noutopisteestä/pakettiautomaatista. Asiakkaan velvollisuus on todistaa tämä päivä esimerkiksi kuitin tai postileiman avulla.

Palautuksesta maksetut rahat siirretään takaisin palauttajan erikseen ilmoittamalle pankkitilille.

Tuotteen voit palauttaa maksutta käyttämällä Postista saatavaa ASIAKASPALAUTUS -osoitekorttia. Saat Postista palautuskuitin todisteeksi palautuksestasi. Liitä tuotteen mukaan lähetyslista sekä pankkitilisi numero. Kirjoita palautusosoitteeksi:

Asiakaspalautus:
Nettikirjakauppa.com 
Helsingintie 236
13430  HÄMEENLINNA 
Puh. 040 779 6881
E-mail: asiakaspalvelu(at)nettikirjakauppa.com