John Burke: Taivaan rajalla

– Haluan rohkaista teitä. Se, mitä teette evankeliumin palveluksessa on arvokasta. Työn paineessa on kannustavaa muistaa: kannattaa nähdä vaivaa ja kestää vaikeita ihmisiä. Taivas on ihmeellisempi kuin osaamme kuvitella, John Burke totesi GLS:n 10-vuotisjuhlaristeilyn 90 osanottajalle.

Teksasilaisen Gateway Church -seurakunnan pastori Burke on onnistunut tavoittamaan seurakuntaelämästä vieraantuneita ihmisiä. Hän auttaa pastoreita rakentamaan seurakuntia kulttuurin pohjalta ja näkemään rikkinäiset ihmiset Jumalan mestariteoksina.

Täydelliset älkööt vaivautuko (Päivä 2012) -kirjastaan kiitelty John Burke luennoi nytkin risteilypäivän ajan seurakunnan johtajuuteen liittyvistä aiheista.

Burke halusi kuitenkin vaihtaa päivän lopussa näkökulmaa ja kertoa uusimman kirjansa aiheesta. Taivaan rajalla (Päivä 2017) sisältää yli sata kuolemanrajakokemusta. Burke kommentoi niitä kristillisen vakaumuksensa pohjalta noin 30 vuotta asiaan perehtyneenä.

– Voit nyt jättää sivuun johtajan roolisi, ottaa mukavan asennon ja kuunnella, kun kerron kuolemanrajakertomusten äärellä oppimaani. Näytän myös videopätkiä joidenkin ihmisten haastatteluista. Ole rohkea ja pidä kiinni hyvästä toivosta, Burke totesi täysin erilaiseen aiheeseen siirtyessään.

Aiheen käsittely tuli risteilyyn osallistuneille yllätyksenä. Maanpäällisen seurakunnan rakentajien katseet siirrettiin hetkessä toisiin ulottuvuuksiin. Seurakuntiensa näyn vaalijoita kehotettiin kuvittelemaan taivasta.

Uskovat mitä tahansa

Burken mielestä kristittyjen on osallistuttava keskusteluun kuolemanrajakokemuksista ja ruumiista irtoamisista. Aihe ei saa jäädä vain New Age -ihmisten ja muiden asian harrastajien käsiin.

– Ihmiset ovat uteliaita ja kiinnostuneita siitä, mikä heitä odottaa. Monet uskovat melkein mitä tahansa. Raamattu kertoo paljon kuolemanjälkeisestä elämästä. Olen havainnut, että kertomusten yleispiirteet vastaavat sitä, mitä Raamatussa on kerrottu. Tässä ei ole kyse mistään ”science fictionista”. On olemassa paikka, joka on meitä varten tehty, Burke painotti.

Rajalle mutta ei yli

Burke on tutustunut satoihin kuolemanrajakokemuksiin. Hän on itsekin haastatellut melkoisen määrän sellaisen läpikäyneitä. Eräs  keskeinen piirre niissä on ollut se, että ihmiset ovat kertoneet olleensa ”kuolleena” enemmän eläviä kuin koskaan aikaisemmin. He ovat tiedostaneet olevansa olemassa juuri tuollaista elämää varten. He kokivat olevansa lopultakin oma itsensä ja ainutlaatuisesti rakastettuja.

– He kertovat kaiken olleen kauniimpaa ja värikkäämpää. Yhteys heidän tapaamiinsa olentoihin tai tuntemiinsa ihmisiin oli uskomattoman syvällisellä tasolla. Tuntui, ettei keskinäisessä viestinnässä voinut olla mitään sijaa väärinymmärryksille. Rakkaus huokui selittämättömällä tavalla kaikkialla ja kaikesta. Tuntui, että kaikki oli kuin valosta tehty. Monet heistä kohtasivat kirkkaan ja aivan uskomatonta rakkautta huokuvan olennon ja tunnistivat hänet Jeesukseksi, Burke tiivisti.

Monet kertoivat, että heille oli lyhyessa ajassa näytetty heidän siihenastinen elämänsä. Kaikki oli tallennettuna. Yhteneväistä kertomuksille on myös se, että rajan tuolla puolen käyneet kertovat tajunneensa siellä olevan rajan, jota he eivät voineet ylittää, koska sitten ei olisi ollut enää paluuta. Burke muistutti, etteivät ihmisten kokemat välähdykset taivaasta vieneet pois heidän vapaata tahtoaan. Heidän oli palattava takaisin maan kamaralle kantamaan vastuuta omista valinnoistaan.

Mielekästä tekemistä

Kertomusten kuvaukset taivaallisesta kaupungista vastaavat Burken mukaan hyvin Raamattuun tallennettuja kuvauksia. Kertojien näkemillä ihmisillä näytti olevan taivaassa mielekästä tekemistä. Burke kertoi saaneensa tekemällään tutkimusmatkalla rohkaisua oman maailmankuvansa mukaiseen johtopäätökseen: ”Haluan elää kokonaisvaltaisesti Jeesukselle!”

Epäluuloinen ja entinen epäilijä Burke on monen muun kuolemanrajakertomuksiin tutustuneen epäilijän tavoin vakuuttunut taivaan ja helvetin olemassaolosta. Auttaakseen muita havahtumaan kuolemanjälkeiseen todellisuuteen hän on kirjoittanut kirjan. Hän ei väitä sen olevan teologian oppikirja, vaan pikemminkin kannustin suhtautumaan vakavasti Jumalaan  ja vääjäämättä edessä olevaan kuolemaan.

Hannu Lahtinen

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nettikirjakaupan toimitusehdot

Toimitusaika

Toimitamme tilauksesi 2-7 arkipäivän kuluessa. Jos tilauksesi toimitus viivästyy huomattavasti, ilmoitamme siitä Sinulle sähköpostilla.  Ennakkotilaustuotteet pyritään toimittamaan asiakkaalle julkaisupäiväksi.  Tilaustuotteilla on pidempi toimitusaika ja nämä tiedot löytyvät tuotetietojen yhteydestä. Jos tuotteen yhteydessä on kerrottu, että tuotetta ei löydy varastosta, on toimitusaika ennalta määrittelemätön.

Toimitustavat

Toimitustapana on kirje tai postin toimipisteistä ja pakettiautomaateista noudettava paketti. Ostaja saa ostoksestaan vahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Vahvistus on samalla kuitti. 

Toimitusmaksu

Ostoksien toimitusmaksu vaihtelee ostettavien tuotteiden määrän ja koon mukaan sekä toimitustavan mukaan. Tilauskohtainen toimitusmaksu näytetään palvelussa ennen maksun suorittamista.  Pyrimme toimittamaan kaikki tilauksessa olevat tuotteet samalla kertaa. Mikäli joudumme toimittamaan tilatut tuotteet useammassa lähetyksessä, siitä ei koidu asiakkaalle ylimääräisiä kuluja.

Tilauksen maksaminen

Maksutapoina käyvät yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Laskutusmahdollisuus koskee vain sopimusasiakkaita, kuten seurakuntia, yhteisöjä ja yrityksiä. Pidätämme itsellämme oikeuden olla toimittamatta tilattuja tuotteita, jos ne on loppuunmyyty. Mikäli tilaajana on alle 18-vuotias, tulee hänen saada tilaukselleen huoltajan suostumus. Toimitamme tilaukset ainoastaan Suomeen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj  (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj,
y-tunnus: 2122839-7
Innova 2 Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oy yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Kampanjakoodit ja lahjakortit

Kampanjakoodeja ja lahjakortteja käytettäessä asiakkaan tulee huomioida, että yhtä koodia voidaan käyttää vain kerran, koko lahjakortin summa on käytettävä kerralla eikä lahjakortista mahdollisesti ylijäänyttä rahaa myöskään palauteta asiakkaalle. Lahjakorttikoodia ei voida myöskään käyttää postikulujen maksamiseen, ainoastaan tuotteiden maksamiseen.

Asiakasrekisteri

Säilytämme kaikki asiakastiedot turvallisesti emmekä luovuta niitä kolmansille osapuolille. Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointitarkoituksiin henkilörekisterilain puitteissa.

Palautusoikeus

Kuluttajalla on 14 päivän palautusoikeus postipaketin noutohetkestä alkaen (mukaan lukien viikonloput ja pyhäpäivät, pois lukien noutopäivä). Tuote on palautettava tai vaihdettava viimeistään 14. päivää seuraavana arkipäivänä. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, esimerkiksi muovistaan avattua CD/DVD/tietokoneohjelmaa ei voi palauttaa. Noutohetkeksi katsotaan se päivä, jolloin tilaus on toimitettu kuluttajalle kotiin tai noudettu postin noutopisteestä/pakettiautomaatista. Asiakkaan velvollisuus on todistaa tämä päivä esimerkiksi kuitin tai postileiman avulla.

Palautuksesta maksetut rahat siirretään takaisin palauttajan erikseen ilmoittamalle pankkitilille.

Tuotteen voit palauttaa maksutta käyttämällä Postista saatavaa ASIAKASPALAUTUS -osoitekorttia. Saat Postista palautuskuitin todisteeksi palautuksestasi. Liitä tuotteen mukaan lähetyslista sekä pankkitilisi numero. Kirjoita palautusosoitteeksi:

Asiakaspalautus:
Nettikirjakauppa.com 
Helsingintie 236
13430  HÄMEENLINNA 
Puh. 040 779 6881
E-mail: asiakaspalvelu(at)nettikirjakauppa.com